Aken

Vlak over de grens in Duitsland ligt Aken, de stad van Karel de Grote.
 
Het is zeker de moeite waard om vanuit uw vakantieadres een bezoekt te brengen aan dit cultuurrijke oord.
 
Dat Aken tegenwoordig zo een rijke en mooie stad is, is te danken aan de Romeinse tijd. In de 8e eeuw laat Karel de Grote hier zijn paleis bouwen en benoemd Aken als hoofdstad van zijn rijk boven de Alpen.
 
De vele bezienswaardigheden herinneren ons aan deze tijd. Zo liet Karel de Grote voor zijn mankrachten een thermaal bad aanleggen; dit kuuroord is nog steeds in het centrum van Aken te vinden en de vele verschillende sauna’s en baden zijn  een ware bron van ontspanning.
 
Een ander fenomenaal monument dat Karel de Grote ons heeft nagelaten is de Dom van Aken, de vroegere paltskapel. Deze bisschoppelijke kerk, die door UNESCO als wereld erfgoed is benoemd, is o.a. de rustplaats van Karel de Grote en de kroningsplaats geweest van tientallen (Duitse) keizers.
De bijbehorende schatkamer, Domschatzkammer, wordt gezien als de mooiste boven de Alpen. Dit is een absolute must-see tijdens uw bezoek aan Aken.
 
Moderne cultuur is er in Aken ook volop te bewonderen in de vele musea en theaters.
 
Maar behalve al deze cultuur heeft Aken u ook veel moderne lusten te bieden. Zo kunt u overdag heerlijk flaneren door het klassieke centrum en winkelen in de winkelstraatjes.
 
Door de vier universiteiten en hoge scholen smelten er veel culturen samen in het centrum van Aken. Dit heeft er voor gezorgd dat de vele cafeetjes en restaurantjes zeer gevarieerd zijn en u overal gastvrij wordt ontvangen.
 
Zoekt u liever even de rust op, dan kunt u uitwaaien in het stadspark, dat bijna als stadsbos kan worden beschouwd. Vanuit hier kunt u tot rust komen en genieten van een prachtig uitzicht over de stad tot in de Eiffel.
Vakantiewoning 2-4 personen

De natuur in combinatie met de vakwerkelementen geven u meteen het buitenlandgevoel. In deze knusse woning voelt u zich meteen thuis!

Meer informatie
Vakantiewoning 6 personen

Een ruime 6-persoons vakantiewoning met een schitterend uitzicht over de groene glooiende heuvels. Volledig gemeubileerd en mooi ingericht!

Meer informatie
Contact informatie Hoeve Endepoel Yvonne Engelen Pim de la Court Vroelen 24 6255 NC Noorbeek Tel: 043-4571239 Mob: 06 19836006 E: info@hoeve-endepoel.nl I: www.hoeve-endepoel.nl
Meer informatie RoutebeschrijvingWebpartners Gratis Zoover Gold Awards Hoeve Endepoel Noorbeek Agenda VVV Limburg
Heeft u vragen?