Luik

Als u vanuit Maastricht zuidwaarts de Maas zou afvaren, zou u vanzelf uitkomen in de volgende toeristische trekpleister, Luik.
Gelukkig bent u er tegenwoordig binnen een half uurtje met de auto, maar een boottocht is nog steeds mogelijk en geeft net dat beetje extra beleving.
 
Luik, in de vorige eeuw beïnvloed door de Romeinen en de rijke culturen die hieruit zijn voort gebloeid, is de Belgische trots in dit Euregionale gebied. Het vroegere bisschopsdom en prinsendom is dankzij haar geschiedenis en huidige industrie uitgegroeid tot één van de belangrijkste steden in België.
 
Maar gelukkig is al deze grootsheid niet ten koste gegaan van de charme van de Waalse stad. In het centrum zijn talrijke knusse straatjes te vinden met winkels en heel veel cafeetjes. Het is dan ook niet toevallig dat hét Waalse folkloristische figuur Tchantchès, een marionet, gekenmerkt wordt door zijn kwajongensachtige karakter en zijn liefde voor het glas bier.
 
Luik is uitermate geschikt voor een dagtrip. U kunt met een treintje alle klassieke en moderne hoogtepunten zien, lekker tot rust komen op een terrasje in het centrum of een bezoekje brengen aan het aquarium of aan een van de (dierkundige) musea.
Vakantiewoning 2-4 personen

De natuur in combinatie met de vakwerkelementen geven u meteen het buitenlandgevoel. In deze knusse woning voelt u zich meteen thuis!

Meer informatie
Vakantiewoning 6 personen

Een ruime 6-persoons vakantiewoning met een schitterend uitzicht over de groene glooiende heuvels. Volledig gemeubileerd en mooi ingericht!

Meer informatie
Contact informatie Hoeve Endepoel Yvonne Engelen Pim de la Court Vroelen 24 6255 NC Noorbeek Tel: 043-4571239 Mob: 06 19836006 E: info@hoeve-endepoel.nl I: www.hoeve-endepoel.nl
Meer informatie RoutebeschrijvingWebpartners Gratis Zoover Gold Awards Hoeve Endepoel Noorbeek Agenda VVV Limburg
Heeft u vragen?