Valkenburg

Valkenburg aan de Geul is een van dé grote toeristische trekpleisters van Zuid Limburg. Een bezoekje brengen aan dit romantische plaatsje is dan ook zeer de moeite waard.

 

Mergelgrotten

 

De bekende mergelgrotten zijn één van de vele kenmerken van dit unieke plaatsje. Vooral in de winter komen duizenden mensen op de sprookjesachtige kerstmarkt in de grotten af, maar ook in de rest van het jaar (in het bijzonder Mergelmaand Oktober) zijn de ondergrondse gangenstelsels een ware belevenis.

 

Bezoek tussen 15 november en 23 december de sfeervolle en warme kerstmarkt in de Fluweelengrot. Dit is alweer de zestiende editie van de kerstmarkt. De route is aanzienlijk verlengd dit jaar. Meer dan 50 winkeltjes met producten en ambachten zijn in de Fluweelgrot te bezoeken. Naast de mooie decoratie voert een rondgang door de Kerstmarkt Fluweelgrot u langs de indrukwekkende wandschilderingen, sculpturen, een unieke 18de eeuwse kapel, stands met kerst- en cadeauartikelen, oude ambachten en een gezellige horecagelegenheid.

 

Maar ook tijdens de andere seizoenen heeft Valkenburg aan de Geul u veel te bieden. Zo is er een attractiepark voor de kleintjes onder ons, De Valkenier en Het sprookjesbos.

 

Activiteiten in Valkenburg

 

Er is een rodel- en kabelbaan, een historisch stoomtreintje en bovenop de Cauberg kunt u zich laten verwennen in het thermaal bad met wellness centre “Thermae 2000″of een gokje wagen in het casino.

 

Een wandeling door het plaatsje leert u dat er ook boven de grond prachtige dingen zijn gedaan met mergel. Zo leiden het statige kasteel, de oude burcht en de rivier de Geul u naar de gezellige en bruisende historische kern met vele winkeltjes en vooral in de zomer de talloze terrasjes die Valkenburg rijk is. Het is hier heerlijk vertoeven onder het genot van een welverdiend hapje en drankje.

 

Let altijd goed op of u tijdens uw verblijf één van de jaarlijkse hoogtepunten kunt bezoeken in Valkenburg, zoals de fabelachtige Kerstmarkt, de Bokkemèrt (jaarmarkt) of de Amstel Gold Race die herhaaldelijk bovenop de Cauberg haar finishlijn trekt.

 

Vakantiewoning 2-4 personen

De natuur in combinatie met de vakwerkelementen geven u meteen het buitenlandgevoel. In deze knusse woning voelt u zich meteen thuis!

Meer informatie
Vakantiewoning 6 personen

Een ruime 6-persoons vakantiewoning met een schitterend uitzicht over de groene glooiende heuvels. Volledig gemeubileerd en mooi ingericht!

Meer informatie
Contact informatie Hoeve Endepoel Yvonne Engelen Pim de la Court Vroelen 24 6255 NC Noorbeek Tel: 043-4571239 Mob: 06 19836006 E: info@hoeve-endepoel.nl I: www.hoeve-endepoel.nl
Meer informatie RoutebeschrijvingWebpartners Gratis Zoover Gold Awards Hoeve Endepoel Noorbeek Agenda VVV Limburg
Heeft u vragen?